İç Anadolu'nun Karadeniz'i: "Karapınar"
Develi'ye 55 km uzaklıkta olan Sarıkaya mahallesine bağlı Karapınar mezrası Karadeniz'i aratmayan görüntüsü ile dikkat çekiyor.
Develi'ye 55 km uzaklıkta olan Sarıkaya mahallesine bağlı Karapınar mezrası Karadeniz'i aratmayan görüntüsü ile dikkat çekiyor.
Çam havası, orman havası, dağları, karları ve yağmurları ile iç Anadolu'nun Karadeniz'i Karapınar Mezrası sakinlerinden Mustafa Acun, Erciyes Fm Erciyes Haber Genel Yayın Yönetmeni Mahmut Kılınç ile yaptığı röportajda: mezranın çok güzel havası olduğunu, deniz olsa Karadeniz ile yarışabileceğini belirtti.
Mustafa Acun: "Karapınar'da yaşıyoruz, kışın 1-2 ay Antalya'ya gidersek gidiyoruz yoksa sürekli buradayız. Çoluk çocuk hep Antalya'da, biz karı koca olarak burada yaşıyoruz, bazen dövüşüyoruz bazen barışıyoruz. 75 - 80 yaşındayım, evliliğimiz 50 yılı geçti. Köyümüz Karadeniz'e uymasa da oraya yaklaşıyor, Karadeniz'in bir denizi var buranında denizi olsa o zaman Karadeniz buradan aşağı kalır. Güzel havası var, Çam havası, orman havası, dağlar, karlar, yağmurlar çok güzel bir yer. Buradaki evlerin sahipleri genelde burada yaşıyor ama gençler yok. Gençlerin kimi yurt dışında kimi Kayseri'de fabrikalarda falan çalışıyorlar, burada duramazlar çünkü burada iş sahası yok. Bizim gibi okumayanlarda burada kalıyor, okumazsan ne olacak iş yok güç yok." ifadelerini kullandı.
Nurhan Acun: "Şimdiki gençler zaten hiçbir şeyi beğenmiyorlar ama kime güç yetiştireceğiz ki. Kimseye gücümüz yetmez, herkes kendi yolunda gidiyor kimse kimseyi dinlemiyor. Biz annemizin babamızın büyüklerimizin lafından çıkmıyorduk, şuraya gitme buraya gitme dediklerinden biz bir yere çıkmazdık ki. Ama şimdi böyle bir şey yok, kimse kimseyi tanımıyor. Şimdi hiç kimsede sabır yok, ne gençlerde ne yaşlılarda, hiç kimsede yok bitti. Bu hastalıkta zaten bir iki seneden beri bitirdi her şeyi, komşulukta bitti, insanlıkta bitti." dedi.



Benzer Haberler
Minaresiz cami görenleri şaşırtıyor
Sindelhöyük'de Kasaba Olma Heyecanı
Manevi buluşma noktası Ulu Cami 3 asırdır ayakta
Tarihi Keşişin Havuzu serinletiyor
Dünya Çevre Gününü Coşkuyla Kutladık
Kene ısırığı sonucu hayatını kaybeden şahıs toprağa verildi
Develi Mümin Dulun Hafızlık Kız Kur’an Kursu mezuniyet coşkusu
Develi Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi’nde sosyal sorumluluk hizmeti ‘Sosyal Market’e dönüştü